Veel van onze merken besteden steeds meer aandacht aan duurzame kleding en duurzaamheid. Daar vertellen wij jullie graag wat meer over!

Red Button

Zo brengt Red Button jeans die gedeeltelijk gemaakt zijn van gerecyclede petflessen. Bovendien zijn ze aangesloten bij het Better Cotton Iniative. De katoenboeren hebben een training gekregen hoe ze minder water kunnen gebruiken en de bodem zo gezond mogelijk kunnen bewerken zonder schadelijke chemicaliën. Ook hebben de boeren in samenwerking met Red Button gezorgd voor goede werkomstandigheden en een beter welzijn van de werknemers. Tenslotte worden alle artikelen van Red Button verpakt in biologisch afbreekbaar plastic en gerecycled karton.

Nümph en Soft Rebels

Nümph en Soft Rebels brengen ook artikelen die milieuvriendelijk geproduceerd zijn. Deze zijn te herkennen aan het speciale label: earth friendly item. Denk aan materialen als biologisch katoen, gerecycled polyester (uit petflessen), viscose, tencel en lyocell gemaakt uit houtpulp afkomstig uit duurzame bosbouw en ook op duurzame wijze bewerkt. De tencel en lyocell worden ook met 50% minder water en uitstoot geproduceerd dan bijvoorbeeld katoen. Het is het doel van Nümph en Soft Rebels om de hele collectie te verduurzamen, dit zal stapsgewijs gerealiseerd worden.

Studio Anneloes

Studio Anneloes ontwerpt alle collecties in eigen studio in Amsterdam. De hoofdmoot van haar collecties is gemaakt van de populaire travelkwaliteit. Deze draagt comfortabel mede vanwege de grote stretch, is makkelijk te onderhouden, kreukt niet en heeft minimale impact op het milieu. De stof wordt geproduceerd in Italië en de modellen worden al tien jaar gemaakt in Studio Anneloes haar eigen naaiateliers in Polen op basis van respect en vertrouwen onder goede omstandigheden en met veel werk plezier. Vanuit Polen worden de spullen per vrachtwagen naar Nederland vervoerd.

Ook heeft Studio Anneloes sinds kort een QR code ontwikkeld, die je kunt scannen met je telefoon, om informatie te vinden over duurzaamheid en de footprint van het item bijvoorbeeld. Bekijk de foto voor meer informatie over duurzame kleding.

QR Codes Studio Anneloes