Op een heerlijke warme zomerse dag is het fijn om luchtige en koele zomerse materialen te dragen, denk bijvoorbeeld aan katoen, linnen en (ecovero) viscose. Zo hebben we bij Oars wat zomerse aanraders van verschillende merken voor je. Maar eerst, waarom draagt linnen of katoen nou zo fijn in het warme weer? We vertellen je er graag wat meer over.

Katoen is een stevige stof en is gemaakt van een zaadpluis van een katoenplant. Katoen neemt snel vocht op en draagt dus lekker koel. Het enige nadeel is dat tijdens erg warm weer, of sporten bijvoorbeeld, de stof vochtig wordt van het zweet en gaat plakken. Linnen wordt gemaakt van een vlasplant en is dus een natuurlijk product. Linnen is net wat sterker dan katoen, maar kreukt ook ietsjes meer, waardoor de stof ook sneller vormloos wordt. Linnen draagt nog koeler dan katoen en kan ook heter gewassen worden. 

Viscose (wordt ook wel rayon genoemd) is een kunstzijde en de grondstof is hout. Viscose neemt snel vocht op en draagt dus heerlijk koel in de zomer. Viscose kan heet worden gewassen, maar het is minder sterk dan katoen en kreukt sneller. Ecovero viscose is het meest duurzame alternatief voor viscose. De stof is 100% vegan en biologisch afbreekbaar. De stof wordt op een duurzame wijze geproduceerd door een Oostenrijks bedrijf genaamd Lenzing. Tijdens de productie wordt er 50% minder water en energie gebruikt en is er ook 50% minder Co2 uitstoot. Ecovero is een lichte en ademende de stof. Het neemt goed vocht op zonder nat aan te voelen, perfect voor warme dagen dus!

Wat aanraders bij Oars van zomerse materialen zijn bijvoorbeeld de Tee Temmy cold dye van Red Button, Verkrijgbaar in de kleuren roze en blauw. Ook van Red Button, de Nana overblouse gemaakt van katoen met stretch. Alle Oars tops en shirts, verkrijgbaar in verschillende modellen en kleuren, zijn ook gemaakt van viscose. 

Bijna alle Red Button lange- en korte broeken zijn gemaakt van katoen en dragen dus heerlijk. Van Mus & Bombon hebben we twee heerlijke jumpsuits gemaakt van linnen, super leuk en comfortabel voor een warme zomer dag! Ook hebben we jurkjes van Pretty vacant en Transfer van viscose in verschillende printjes, kleuren en modellen. Het streepjes programma van Elsewhere is gemaakt van viscose, katoen en linnen en draagt dus ook lekker koel in de zomer!