Travelkwaliteit, je kent het vast. Deze lekkere comfortabele stof is er al een poos en de populariteit ervan heeft afgelopen jaar een enorme vlucht genomen. Maar wat is nu precies travelkwaliteit of travelstof?  In dit blog vertellen we je graag wat meer hierover.

Travelkwaliteit is een mengsel van polyamide en elasthan. Het is dus een synthetisch materiaal, maar de kracht van polyamide is dat het vorm- en kleurvast is, kreukvrij en niet benauwd in het dragen is, omdat het vocht naar buiten stuurt. De elasthan zorgt ervoor dat de stof rekbaar is, wat zeker bijdraagt aan het comfort. Travelkwaliteit pluist niet en is makkelijk te wassen. Echter omdat de travelstof transpiratievocht doorlaat, hoef je het niet elke keer als je het hebt gedragen te wassen. Dit is in combinatie met de lange houdbaarheid van de stof wel zo duurzaam. En zo dus ook perfect om mee te nemen op reis! Vandaar ook de naam travelkwaliteit of travelstof. 

Oars verkoopt travelkwaliteit van Studio Anneloes, HBT, Penn & Ink en Elsewhere. Er zijn verschillende diktes in travelstof: light, medium en heavy. Studio Anneloes vermeldt deze op de labels. Voor de winter zijn de broeken in de heavy kwaliteit lekker behaaglijk om te dragen. Zoals bijvoorbeeld de downstairs– of de  flair bonded trousers. HBT heeft hun travelstof in de winter voorzien van een fleece laagje, wat ook heerlijk zacht en warm aanvoelt. Blouses zoals de Poppy bouse van Studio Anneloes zijn gemaakt van light en medium kwaliteit en ook de Franka 3.0, de populairste broek van Studio Anneloes, is uitgevoerd in medium kwaliteit. Kortom, je draagt travelkwaliteit het hele jaar door!

Zo, nu weet je wat meer over wat travelkwaliteit is. Benieuwd naar alle travelkwaliteit items die wij verkopen? Neem dan eens een kijkje in onze webshop of kom gezellig langs in onze winkel.

Tot oars!